Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Εγώ και το πορνό (9 Μαΐου 2007)

ENGLISH


Να ’μια και πάλι! Αυτές τις μέρες είμαι τόσο πολυάσχολη και εν μέσω μιας κρίσης να αναρωτιέμαι αν αξίζει να χαραμίζω αυτές τις μέρες διαβάζοντας αντί να βγαίνω έξω. Θέλω να πω, θα αλλάζατε όλο αυτό τον ήλιο για… ένα διδακτορικό;

Άλλα αυτό είναι βαρετό… ας πούμε κάτι άλλο. Πώς γνώρισα τον κόσμο… της πορνογραφίας!

Εισαγωγή στην πορνογραφία – Συνδρομητική τηλεόραση: Την πρώτη φορά που είδα πορνό ήμουν… 22! Όχι ότι δεν είχα μια γερή προϋπηρεσία στον τομέα μέχρι τότε (ωχ, να μην ανακαλύψει το blog η μάνα μου!). Αλλά δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι έπρεπε να καταφύγω σε κάποιο… εγχειρίδιο προκειμένου να κάνω κάποια πράγματα, απλώς αυτοσχεδίαζα! Ήμουν λοιπόν με κάτι φίλους στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, κάνοντας γρήγορο ζάπινγκ, όταν μια βόμβα πορνό εξερράγη μπροστά από τα μάτια μου. Και μετά η κάμερα ζουμάρει σε λεπτομέρειες… για καθίστε λίγο, αυτό δεν είναι ειδικά εφφέ… αυτό είναι… «Ρε σεις, αυτοί το κάνουν στ’ αλήθεια!» φωνάζω. Καλέ, γιατί δεν εκπλήσσεται κανείς άλλος;

Μέχρι τότε, η εντύπωση που είχα για τις πορνοταινίες ήταν ότι ήταν κάτι ταινίες όπου οι ηθοποιοί πήγαιναν πέρα δώθε γυμνοί, προσποιούνταν ότι έκαναν σεξ, αλλά δεν το έκαναν και στ’ αλήθεια! Μου έκανε τόση εντύπωση αυτό που είχα δει, που για τις επόμενες μέρες ρωτούσα φίλους και γνωστούς αν το ήξεραν ότι στις πορνοταινίες οι «ηθοποιοί» το κάνουν στ’ αλήθεια. Ω, ναι, όλοι το ήξεραν.

Μου φάνηκε σαν ένα από αυτά τα ντοκιμαντέρ όπου βλέπεις διάφορα είδη να ζευγαρώνουν. Είχα δει ντοκιμαντέρ με ελέφαντες να το κάνουν, λιοντάρια, δελφίνια, ουραγκοτάγκους, αλλά δεν είχα δει ποτέ ανθρώπους! Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ερωτικό, αν ήθελα να δω κάτι τέτοιο, θα έβλεπα ένα αληθινό ντοκιμαντέρ. Μιας όμως και αναφέραμε τα ντοκιμαντέρ…

Μάθημα Νο.2 – DVD: Η φίλη μου η Ο., που είναι ακόμα πιο κουλτουριάρα από εμένα (ξέρετε, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις και τέτοια) μου λέει για το τελευταίο ντοκιμαντέρ που είδε. Ήταν ένα ντοκιμαντέρ για τη λογοκρισία, με αφορμή αυτήν την ταινία πορνό της δεκαετίας του 1970, μπιρι μπιρι, με τον τίτλο «Μέσα στο βαθύ λαρύγγι». Εντάξει, το τόνισα το Μέσα αρκετά; Ωραία. Γιατί αυτό ακριβώς ξέχασα να κάνω όταν πήγα στο Ντιβιντάδικο για να το νοικιάσω. «Γειά σας, θα ’θελα να δω το “Βαθύ Λαρύγγι”» δηλώνω ευθαρσώς. Ο ιδιοκτήτης (και ίσως και μερικοί από τους πελάτες) με κοιτάει κάπως περίεργα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που με ήξερε νοίκιαζα μόνο κουλτουριάρικες ταινίες (εντάξει, και την «Εκδίκηση της ξανθιάς», το παραδέχομαι!) αλλά ως γνωστόν ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, οπότε μου έδωσε το DVD χωρίς να πει τίποτα.

Στο σπίτι μου τώρα, ξεκινάει η ταινία με μια αισθητική της δεκαετίας του 1970. «Μωρέ μπράβο! Μιμήθηκαν την αισθητική της δεκαετίας του 1970 για το ντοκιμαντέρ!» ήταν η πρώτη μου σκέψη. Όμως μετά από 10 λεπτά περίπου άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί είχαν βάλει τόσες πολλές σκηνές από την αυθεντική ταινία στο ντοκιμαντέρ. Μήπως επειδή… Όχι ρε γαμώτο! Αυτή είναι η αυθεντική ταινία! Και τώρα, πώς θα επέστρεφα την Παπαρήγα την Καλή; Πώς θα κοιτούσα τον Ντιβιντά στα μάτια; Η αδελφή μου προσφέρθηκε να την επιστρέψει εκείνη, αφού φυσικά είπε στους πάντες ότι είχα πάρει πορνοταινία!

Ευτυχώς όμως, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πλησίαζε και θα εξιλεωνόμουν για την αμαρτία μου να δω οτιδήποτε άλλο εκτός από υψηλή κουλτούρα – έτσι πίστευα τουλάχιστον…

Αυτό είναι hardcore – Κινηματογράφος: Λίγες μέρες αργότερα, περνώ τις μέρες μου βλέποντας 3 ταινίες ημερησίως από ανεξάρτητους σκηνοθέτες από τη Σομαλία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Ουρουγουάη, τη Γουιάνα, την Ουγκάντα, οποιοδήποτε μέρος δεν μπορούσα να βρω στο χάρτη. Τι άλλο έχει το πρόγραμμα για σήμερα; Α! Βωβός γαλλικός κινηματογράφος της δεκαετίας του 1910, πωπω τι ενδιαφέρον! Να ’μαι λοιπόν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το καταφύγιο του υψηλού κινηματογράφου, και Voila! Αρχίζει η ταινία. Η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν μια συρραφή πορνοταινιών μικρού μήκους, που προβάλλονταν στα γαλλικά μπουρδέλα στις αρχές του 20ού αιώνα, για να εμπνέουν τους πελάτες που περίμεναν τη σειρά τους. Ήταν βωβός, ασπρόμαυρος κινηματογράφος, αλλά πορνό ντιπ για ντιπ! Είχε απ’ όλα: άντρα με γυναίκα, άντρα με άντρα, γυναίκα με γυναίκα, άντρα με ζώα, γυναίκα με ζώα, και όλοι οι προαναφερθέντες μαζί! Και ξαφνικά, οι κουλτουριάρηδες θεατές, που κάθε χρόνο περνάνε μέρες στην ουρά για τις πιο εκλεκτές ταινίες και παλεύουν μεταξύ τους για ένα εισιτήριο για τη ρετροσπεκτίβα του Φασμπίντερ ή για μια θέση στην πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Κιμ Κι Ντούκ, ξεσπάνε σε φωνές και χειροκροτήματα σαν να ήμασταν στο τελευταίο σινεμά του Βαρδάρη: «Ουουουου! Μπράβο! Άξιος άξιος!».

Επιτέλους, έβλεπα το νόημα στο να βλέπεις πορνό. Είχε πλάκα. Και μου άρεσε!

Υ.Γ. Εμπνεύστηκα γι’ αυτό το post χθες, όταν παραλίγο να συναντήσω την πορνοβιομηχανία μπροστά μου πάλι. Απέφυγα τεχνηέντως αυτή τη «συνάντηση» παρόλο που… μέχρι και καριέρα θα μπορούσε να μου προσφέρει (lol)! Δεν θα αποκαλύψω άλλα…

Η φωτογραφία είναι από το Mercat del Born (Βαρκελώνη). Η τέχνη του δρόμου…

5 σχόλια:

dk είπε...

Όταν κάποια στιγμή αναπτύξεις προτιμήσεις στο πορνό που προτιμάς, να μας ενημερώσεις να σου στείλουμε σχετικό υλικό.

Και μην ξεχάσεις, για να δεις και το πορνό από την άλλη πλευρά, δύο επισημάνσεις:

1) βρες οπωσδήποτε το στιγμιότυπο όπου μια γκόμενα που παίζει την αδερφή του Γκουσγκούνη συνουσιάζεται με κάποιον, οπότε μπαίνει ο αδερφός της μέσα και τη ρωτάει: "Μωρή, τι κάνεις εκεί;" κι εκείνη απαντάει: "Δε βλέπεις αδερφούλη, τον πηδάω". "Α,", λέει αυτός, "κι εγώ νόμιζα ότι αυτός σε πηδούσε!"

2) οι πορνοστάρ υποφέρουν. Ειδικά οι γυναίκες τελειώνουν συντομότατα και άδοξα την καριέρα τους λόγω διάφορων ιατρικών προβλημάτων (μολυσματικές ασθένειες, προπτώσεις ορθού, κλπ). Απορώ πως παλιότερα στην Ελλάδα δεν το είχαν εντάξει στα βαρέα και ανθιυγιεινά (όπως τους μπουζουκτσήδες - σοβαρά!)

X*tna είπε...

dk

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να με βοηθήσουν σε αυτή την καθυστερημένη προσπάθειά μου να μορφωθώ. Θα ψάξω αυτό το υψηλό δείγμα της έβδομης τέχνης που μου ανέφερες και θα σου πω εντυπώσεις.
Όσο για τα βαρέα, συμφωνώ... αλήθεια, οι μπουζουξήδες έχουν και αυτοί βαρέα; Μπουζουξήδες, πορνοστάρ, και... αρχαιολόγοι! Καλά έλεγε ο Γκουσγκούνης "Αφήστε τις αρχαιολογίες και πιάστε τα κλαρίνα"! Ούτως ή άλλως τα ίδια ένσημα θα πάρεις!

dk είπε...

Μια που πιάσαμε τα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν ξέρω τι background είσαι, αλλά αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι γίνεται, must είναι αυτό: "Γκανιάτσος Κ.Ν. Κωδικοποίηση διατάξεων και οδηγιών εφαρμογής του κανονισμού των βαρέων και ανθυγιεινών
επαγγελμάτων του ΙΚΑ. Σάκκουλας Α.Ν., Αθήνα, 1998".

Εκεί λοιπόν θα ανακαλύψεις, πχ ότι στα β&α επαγγέλματα συγκαταλέγονται οι συντάκτες των επαρχιακών εφημερίδων (!) και οι εκφωνητές των ραδιοφωνικών σταθμών (!!).

Για να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου στο πορνό, θα σου δώσω ένα σετάκι από ερωτήσεις, που λογικά μετά από το εντατικό που θα κάνεις αυτό το διάστημα, θα μπορείς μετά να απαντήσεις:

1) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες κατά την ερωτική πράξη;
2) σε τι αναφερόμαστε με τη φράση "cum scene";
3) τι εννοούμε όταν λέμε "double penetration";
4) στα πόσα λεπτά από την έναρξη της ταινίας έρχεται η πρώτη συνουσία (μ.ο.);
5) τι είδους ταινίας είναι το "A bit of Bobbit"; θυμάσαι μήπως τον πρωταγωνιστή και τι είχε συμβεί;
6) ποιος είναι ο πιο γνωστός Rocco στην porn-business;
7) το μικρό όνομα της Jameson είναι ...

Τα παραπάνω είναι το basic level. Αφού εξοικειωθείς, θα πάμε σε ανώτερο επίπεδο...

X*tna είπε...

dk

Γιατί γίνεται τέτοια διάκριση για τους συντάκτες επαρχιακής εφημερίδας δεν καταλαβαίνω! Οι συνάδελφοι των μεγάλων εφημερίδων τι λένε;
Όσο για το τεστ που μου 'βαλες, δεν πιάνω ούτε βάση! Θα μορφωθώ όμως και θα επανακάμψω δριμύτερη.
Για να φανταστείς πόσο ζεστά το έχουν πάρει οι φίλοι, μου έδωσαν ένα cd με τίτλο "biennale 2007" και όταν το άνοιξα είχε ταινία με τη Rita Fatayano και τον Peter North. Έτσι τους έμαθα κι αυτούς τους μεγάλους ηθοποιούς!

dk είπε...

Μου αρέσει που διψάς για μόρφωση! ;-)